VI På PUZZLE

Våra medarbetare

Britt Lindgren      

Jobbar främst med ledare och ledningsgrupper avseende utveckling av individer, lag, verksamheten och organisationen. Även mentorskap, kommunikation och värdegrundsarbete är en viktig del i Britts jobb.

Britt har verkat som konsult sedan 1998. Innan det har hon bland annat jobbat som idrottslärare och familjeterapeut. Som familjeterapeut sysslade hon främst med behandlingar av ungdomar med psykosociala problem.

I sitt nuvarande jobb har Britt sin främsta styrka när det gäller att utveckla ledningsgruppen, medarbetarna och lagarbetet. Och innan det handlar det ofta om att göra en nulägesbeskrivning som tydliggör olika utvecklingsbehov av verksamheter, ledningar och lag. Även värdegrundsarbete, individuell coachning, individutveckling, konflikthantering och medling är områden där Britt besitter djup kompetens.

På fritiden blir det mycket friluftsliv för henne. För att ge några exempel kan det vara en skotertur, eller varför inte skidåkning. På sommaren hägrar båtturer, avkoppling i sommarstugan och trädgårdsarbete med prunkande blomsterrabatter som mål. Dessutom tittar hon och hejar på sitt favoritlag i hockey.

 

Bengt Pettersson

Jobbar med frågor kring hela konceptet The Puzzle Method och dess ingående delar. Bengts styrka är att han har varit med och utvecklat en verksamhet från start till världsklass. Det innebär att han har stor kunskap och erfarenhet i hur man skapar och får effekt av olika typer av förbättringskoncept. Han har också en mycket stor förmåga i att se både de små delarna och hur de hänger samman i helheten.

Bengt började sin yrkesbana på Volvos motorfabrik i Skövde 1967 genom att gå Volvos Industrigymnasium. Därefter började han som reparatör på underhållsavdelningen. Han fortsatte sedan sin karriär som konstruktör och produktionstekniker efter genomgången av en teknikerutbildning 1980. I mitten av 1980-talet var det dags att återvända till underhåll med ansvar för utvecklingen av Volvos underhållsteknik. I samband med detta var han också ansvarig för att leda utvecklingen av IT-baserade underhållssystem.

I början av 1990-talet började han ett arbete med ansvar för motorfabrikens totala TPM-satsning, vilket ledde till att fabriken fick flera utmärkelser för sitt arbete. Det kröntes med att fabriken utsågs till världsklass år 2003. Det var det fjärde företaget någonsin i världen att erhålla denna utmärkelse. Bengt är också medförfattare till den berömda "Gula boken", en bibel för alla som jobbar med TPM.

Bengt avslutade sin karriär på Volvo årsskiftet 2004-2005 och har sedan dess arbetat i Puzzle as Brand som organisationskonsult.

Sin fritid tillbringar Bengt helst tillsammans med familjen. Han är mycket intresserad och förtjust i friidrott och tränar själv så ofta han kan för eget välbefinnande.

 

M

Mikael Lund

Jobbar främst med ledare och ledningsgrupper när det gäller utveckling av individer, lag, verksamheter och organisationer. Även mentorskap, kommunikation och värdegrundsarbete ingår i Mikaels arbetsuppgifter. 

Mikael har arbetat som konsult sedan 1996. Innan det har han jobbat många år inom Volvo. Som exempel var han personalchef på Volvo Personvagnars motorfabrik i Skövde. Mikael var också projektledare för ett koncernprojekt gällande ledarskap, medarbetarskap och lagarbete, vilket även inkluderade spridningen av Volvos företagsfilosofi.

Den riktiga spetskompetensen har han när det gäller utveckling av ledningsgruppen och helheten. Det viktiga där är att kunna tydliggöra huvudarbetsuppgifter, roller, ansvar och gemensamma spelregler.

Mikael kan också titulera sig författare. Han har nämligen tillsammans med Göran Eklund skrivit boken ”Den medskapande människan”.

Fritiden kan beskrivas som aktiv oavsett årstid. Såväl golfbanan, tennisbanan som den alpina pisten får besök av Mikael med jämna mellanrum. För att inte prata om hockeyarenan när favoritlaget spelar. Den mer avkopplande delen av fritiden tillbringar han i sommarstugan eller båten, gärna med en god bok. Han gillar också att laga och äta god mat.

 

Caroline Jonsson

Jobbar i huvudsak med analys och förbättring av produktionssystem, kvalitetssäkring och optimering av stödprocesser. Carolines spetskompetens, och det hon verkligen brinner för, är att göra kvalificerade nulägesanalyser och efter det säkerställa implementering av förbättringsåtgärder, tillsammans med företagets egna specialister, ledare och medarbetare.

Caroline började sitt yrkesverksamma liv 2005 efter en examen i maskinteknik med inriktning på produktionsutveckling från Chalmers tekniska högskola. Sedan dess har hon arbetat med produktion i allmänhet och utveckling i synnerhet.

Caroline kommer närmast från tung tillverkningsindustri där hon hade förmånen att prova på arbete inom en mängd olika områden.  Hon har kunskap och egen praktisk erfarenhet  i de arbetssätt, metoder och verktyg, inom TPM/LEAN, som passar tung tillverkningsindustri. Extra fokus har givits områden som värdeflöden, produktionssystem och planeringsprinciper - något som också intresserar lite extra. Hon har även erfarenhet av arbete med lednings- och verksamhetssystem.

Caroline arbetar idag som verksamhetskonsult i ett antal multinationella bolag och främst kring hur man får till en lönsam kapacitetsutveckling. Hennes arbetsuppgifter inkluderar såväl nulägesanalyser och genomförande av förbättringsaktiviteter, som att coacha ledare och förändringsstöd direkt på respektive företag.

Den lediga tiden skall allra helst vara fullbokad. Familj, vänner, hund, träning med mera, håller Caroline sysselsatt och glad!
 
 
 
 
  
 
 
Startsidan Vi på Puzzle Vi tror på Våra kunder & partners Aktuellt & tänkvärt Kontakta oss English info@puzzleasbrand.com